Opleiding
Rebecca Schoolmeesters(1991) begon met theater op de Jeugdtheaterschool in Roermond, hier volgde zij haar eerste improvisatielessen en stroomde al snel door naar productiegroepen. In 2010, wist Rebecca zeker dat ze van theater haar beroep wilde maken en begon ze aan de MHBO vooropleiding Theater in Den Bosch.
Na deze succesvol afgerond te hebben, begon in 2012 een nieuw avontuur op de Academie voor Theater in Tilburg.
Hier werd ze opgeleid als docent, theatermaker en speler. In haar laatste jaar heeft Rebecca zich gespecialiseerd in het maken van solowerk, door middel van het volgen van een minor op de Koningstheateracademie (Kleinkunst en Cabaret) in Den Bosch.

’Rebecca Schoolmeesters is een comédienne die een ongemakkelijke situatie in een handomdraai verandert in een komische belevenis’ 

- Brabants Dagblad over solovoorstelling ‘ELIJAH’ (2018)

Werk
Na haar afstuderen in 2016 is Rebecca werkzaam als freelance theatermaker en actrice.
Rebecca heeft gewerkt en/of stage gelopen bij o.a. Lisah maakt Roezemoes, Het Zuidelijk Toneel, het van Abbe Museum, Physical Theatre Group ENSŌ, F.C. FORTINBRAS en de Koningstheateracademie.

Ook maakt ze voorstellingen en solo's vanuit eigen initiatief die o.a. te zien waren op Theaterfestival Boulevard, Café Theater Festival en Limburg Festival. Rebecca maakt voorstellingen over de twee thema's die elk mens en dier op deze aarde met elkaar verbind, de dood en het leven.
Ze maakt de zoektocht naar hoe om te gaan met de dood, terwijl je leeft, bespreekbaar en humoristisch. 
Rebecca vindt het belangrijk om op zoek te gaan naar de luchtigheid en schoonheid van het leven, ondanks het noodlot (de dood) dat ons allen te wachten staat.

Missie
Eerlijkheid duurt het langst. Mensen drukken hun hele leven dingen weg die ze liever niet willen zien of erkennen. Het liefst focust de mens alleen maar op het mooie, het leuke en het fijne.  Vooral nu, in tijden van social media, waar in we zelf kunnen kiezen hoe we ons profileren, moeten jij en je leven volmaakt zijn en is er geen plek voor narigheid.

 Ik vind dat jammer, want juist de donkere en onaangename kanten van het leven horen er bij. Door deze te ontkennen, leef je in een droom, waar uit je elk moment kan ontwaken. Als je uit deze droom wakker schrikt, overvalt het echte leven je dan ineens als een nachtmerrie.

Het leven is echter geen droom of nachtmerrie, het leven is écht.

De realiteit is inderdaad niet altijd zonnig, maar wel interessant. De donkere kanten van de mens en van het leven maken het veelzijdig, spannend en diepgaand.

Ik vind het belangrijk om op zoek te gaan naar de luchtigheid en de schoonheid van onze échte levens, zonder ook maar iets te ontkennen, zelfs niet het noodlot dat ons allen te wachten staat.
Ik laat mijn publiek graag de waarde van de nare dingen in het leven zien, ik laat ze lachen om hun grootste angsten en hand in hand met hun gebreken de zaal uitlopen.

'Ik ken niemand die zo goed het tragische en het komische in een personage voelbaar weet te maken. Met een fijnzinnig gevoel voor details, humor en timing transformeert Rebecca met het grootste gemak.'

- Roeland Vos, docent Academie voor Theater, afstudeerspeech (2016)

REBECCA SCHOOLMEESTERS

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

 © 2020 by Rebecca Schoolmeesters. All Rights Reserverd.